Fröccsöntő szerszámok tervezése és gyártása

Szolgáltatások

Írjon nekünk!

  Több évtizedes tapasztalatunk van fröccsöntő szerszámok tervezésében és készítésében is!

  Vállaljuk fröccsöntő szerszámok tervezését és gyártását is. A munkafolyamatok során figyelembe vesszük a használni kívánt műanyag típusát és jellemzőit, a szerszám tervezett használati idejét, valamint a szerszámmal előállításra kerülő alkatrészek mennyiségét is. Tervezőink Önnel egyeztetve, tanácsadással egybekötve tervezik meg a fröccsöntő szerszámot. Keresse kollégáinkat bizalommal! Kérjen ajánlatot vagy visszahívást!

  FOLYAMATAINK

  Projekt management

  Megrendelőinkkel történő napi kapcsolattartást, és az egyes projektek megrendeléstől átadásig történő nyomon követését valamint koordinálását képzett és több nyelven beszélő projektvezető csaptunk látja el.

  Szerszám tervezés és szimuláció

  Cégünknél jelenleg 10 főállású szerszámtervező mérnök dolgozik. A szerszámok tervezését korszerű CAD/CAM szoftverekkel (NX8.5 és AUTOCAD) végezzük. Amennyiben az alkatrész geometriájának kialakítása megkívánja, szerszámtervező kollégáink akár már árajánlat készítési fázisban is készítenek szimulációs elemzést az adott termék megvalósíthatóságát illetően. A szimuláció elvégzéséhez az AUTOFORM R6 szoftvert alkalmazzuk.

  Termelésirányítási rendszer

  Cégünk a QAID nevezetű termelésirányítási rendszert használja a termékek nyomon követésére, amely egy kimondottan egyedi termékeket gyártó cégek igényeinek megfelelően kifejlesztett szoftver. A rendszer minden egyes tételt nyomon követ kezdve a céghez érkezett megkeresésektől, egészen a munka elkészültét követő utókalkulációig.

  Saját anyagkészlet

  A vevői igényeknek történő minél precízebb megfelelés, és az elvárt lehető legrövidebb átfutási idők elérése érdekében, cégünk telephelyén a leggyakrabban használt anyagminőségekből, illetve méretekből saját konszignációs anyagkészletet tartunk. Így sürgős esetben nincs szükség várakozásra, amíg az alapanyag megérkezik.

  Korszerű CNC megmunkáló gépek

  A megmunkálásokhoz szükséges programok készítését szintén korszerű 3D-s CAD/CAM szoftverrel (PowerMill 13.1) végezzük. Jelenleg 11 darab CNC megmunkáló géppel rendelkezünk DECKEL és HURCO típusok, melyekből 1 darab portálmarógép és 3 darab 5 tengelyes megmunkálógép. Továbbá 5 darab huzal-szikraforgácsoló gép (MITSUBISHI) áll rendelkezésünkre.

  Szerszámkészítés és összeállítás

  Az általunk megtervezett és legyártott szerszámelemekből tapasztalt és szakképzett szerszámkészítőink szerelik össze a gyártóeszközöket. Jelenleg 14 fő szerszámkészítőt foglalkoztatunk 2 műszakban, akiknek szintén rendelkezésükre áll minden olyan eszköz, amely a jó minőségű és precíz szerszámok szereléséhez szükséges. A jelenlegi technikai feltételek lehetővé teszik akár egy adott szerszám összeszerelését egészen 10 tonna összsúlyig.

  Szerszámpróba

  Az általunk elkészített szerszámok első próbájának elvégzésére, valamint a szerszámátadásig szükséges optimalizálások során elvégzett szerszámpróbákra a saját 500 tonnás excenter présgépünkön van lehetőség.

  Minőségbiztosítás

  A szerszámokból kiesett termékek minősítését saját WENZEL típusú 3D CMM mérőgépünkön tudjuk elvégezni. Munkánkat segíti továbbá egy NIKON típusú 3D lézerszkenner és egy profil projektor.


  Szállítás / HLTO támogatás

  Termékeink szállítását 6 tonna súlyig képesek vagyunk saját teherautónkkal elvégezni.

  Ügyfeleink